Sunday, April 18, 2010

Navnefest for Helle, 17.april 2010

Da er den store dagen vel overstått. Feiringen ble en prinsesse verdig og alle hjerter gledet seg. Et lite skår i gleden ble det jo når hovedpersonen selv stiller med 40 i feber, men det gikk tålelig bra likevel. Minsta hadde tålmodighet og utholdenhet så det hodt, og kjempet seg gjennom dagen der hun gled fra fang til fang og tok imot helbredende kjærlighet.

Seremonien på Ringve i regi av Human Etisk Forbund var utrolig fin, og mange sanne ord om livets mirakel ble nevnt. Best av alt likte jeg åpningstalen som handlet om tro. Altså ikke den relgiøse troen, men troen på mennesket. Troen på et liv FØR døden. Troen på de som har levd før oss og de som skal leve etter oss.. Og troen på linjene i et gammelt menneskes ansikt. Jeg ble iallefall rørt til tårer, og man kjenner at man har noe stort i livet sitt når man er så heldig å ha tre friske barn og en stor familie som man kan dele livet med.

Selskapet ble avholdt på Tregården Restaurant på gamle Persaunet leir i Trondheim. Dette er familiens favorittrestaurant, og makan til god mat og fantastisk service skal man lete lenge etter. Anbefaler alle en tur dit. Spesielt varme sommerdager på uteserveringen der framstår som herligheten selv..

Jeg tok med meg mamma, svigermor og svigerinne dit på fredag kveld, og vi koste oss med bordekking og pynting til den store dagen. Lyse og fine lokaler gjør at man kan velge og vrake i farger og temaer. For vår prinsesse pyntet vi med nydelige lyse-lilla roser i stetteglass med blondebånd rundt, og spredte massevis av forskjellige telysestaker utover bordet. Hvite og lilla servietter på fatene og enkle bordkort. Og for å få den siste touchen av jente inn, ble det sommerfugler innimellom. Se selv:-)










Jeg var iallefall fornøyd med dekoreringen. Og etter fantastisk mat ble det kaker og kos før vi avsluttet feiringen.





Hovedpersonen selv var ganske så utslitt etter dagens strabaser, og med fortsatt 40 i feber ble det en laaang natt uten søvn før mor og datter endelig fant roen kl 6 i morrest og fikk sove til kl 12. Stakkars pappan er ikke så god på å sovne hvis han først har blitt vekt, så han fikk den verste støyten. Nå skal vi pleie prinsessa vår frisk igjen, så vi kan nyte våren:-)

No comments: